Zwembadtraining: praktisch

08/10/2019

Om alles vlot te laten verlopen op training, geven we je graag enkele puntjes mee, zodat iedereen op dezelfde lijn zit en de trainingen aangenaam kunnen verlopen.

 • Op de parking: soms staat deze vol, met auto's van personen van de club voor ons of gewoon mensen die hun wagen daar parkeren ipv op straat. Respecteer de verkeersborden, rijrichting, plaatsen met een beperking, plaatsen verboden te parkeren. Zie je ook de trainer rondjes draaien, misschien een idee om hem voorrang te geven, want zonder de trainers, kan de groep niet in het water.
 • Onthaal: wacht geduldig uw beurt af, werken met een meerbeurtenkaart werkt altijd sneller dan cash, maar vraagt toch wat tijd. Probeer tijdig te zijn, dit is voor de trainers en zwemmers gemakkelijker, wanneer iemand nog moet inzwemmen tijdens de training, haalt dit de schema's overhoop.
 • Omkleden:
  • Gebruik voor het omkleden de daartoe voorziene kleedcabines.
   Cabine 2 voor jongens/heren, cabine 3 voor meisjes/dames.
   Sluit de deur niet, zodat laatkomers nog binnen kunnen. Jeugdleden mogen geen individuele cabines gebruiken.
   Waardevolle spullen laat je best niet achter in de kleedcabines, maar neem je best mee naar het zwembad.
   Je zwemkledij thuis reeds aandoen is niet hygiënisch, en staan we daarom ook niet toe. Daarnaast zegt het zwembadreglement van Farys dat er niet met ondergoed mag gezwommen worden, ook niet onder een zwemshort. Dit om dezelfde regel.
   We respecteren de privacy van iedereen: daarom is het gebruik van telefoons in de kleedcabines strikt verboden.
 • Wordt er met kledij gezwommen, breng dan vers gewassen kledij mee. Vergeet ze echter nadien niet onder de douche uit te spoelen en thuis uit je sporttas te halen.
 • Wat breng je mee?
  Uiteraard je zwemkledij en handdoek, vinnen, plankjes en vlotters kan je lenen van de club. Gebruik je liever je eigen materiaal, dit mag zeker.
 • Bij het betreden van het zwembad, graag vooraf een douche nemen. Opgelet, je mag maar in het water, nadat onze clubredder zijn fiat heeft gegeven. Als reddingsclub dienen we het juiste voorbeeld te geven.
 • We vragen je te zwemmen in de toegewezen baan. Er liggen schema's klaar aan enkele banen. Gelieve deze te zwemmen, indien dit niet gebeurt, zullen we je doorverwijzen naar een andere baan.
  Wil je toch eventjes op eigen tempo of zonder schema zwemmen, dan is baan 1 hiervoor geschikt, zeker het laatste half uurtje. Dit doe je natuurlijk enkel na overleg met je trainer.
 • Voor de banen met een schema vragen we respect te hebben voor iedereen in je baan. We zwemmen niet allemaal even snel, en sommige mensen hebben ietsje langer rust nodig vooraleer de volgende oefening aan te vatten. Vriendelijkheid en een goede verstandhouding zijn hier de boodschap. De beste redder, is niet steeds de snelste redder, maar het is een teamspeler.
 • Als er onder water dient gezwommen te worden of je wil het zelf proberen, verwittig je steeds vooraf de redder.
 • Voor de jeugd en competitie:
  moet je dringend even het sanitair opzoeken, geef de trainer eerst een seintje, zodat hij niet nodeloos naar je op zoek gaat. Voel je je niet lekker, verwittig dan ook je trainer of de redder, zodat hij iemand kan meesturen.
 • Indien je vroegtijdig de training dient te verlaten, laat je dit weten aan de trainers bij aanvang van de training.
  Onze -18jarigen mogen het zwembad enkel vroeger verlaten als hun ouders aanwezig zijn of hun ouders dit vooraf met het secretariaat afgesproken hebben. Dit om verzekeringstechnische redenen.
 • Het clubmateriaal is gestockeerd in de kelder, opgelet op de natte trap! Na de training, dient dit ook terug in de kelder te belanden. Iedereen helpt dus een handje mee. Mogelijks zal de trainer of redder je dit vragen.
 • Het kan soms wat druk zijn onder de douche na de training, schuif dus door, zodat iedereen tijdig naar huis kan. Weet je dat je meer tijd nodig hebt voor bv je haar, laat dan misschien eerst de mensen die snel naar huis willen douchen. Op 5min, zijn er misschien al 2 anderen klaar.
 • Vergeet geen materiaal, onze voorraad brilletjes groeit nog elke week. Ben je toch iets vergeten, laat het zo snel mogelijk weten aan het secretariaat. Misschien hebben we het gevonden.
 • Indien de redder vraagt naar boven te gaan, ga dan naar boven. Hij vraagt dit niet voor zijn plezier. De club huurt het bad en kleedcabines af voor een bepaalde tijdsduur, gaan we daar over, dan krijgt de club de rekening, alsook klachten van andere clubs. Dus ook in de kleedcabines, treuzel niet te lang. Een praatje slaan kan je na het omkleden in de inkomhal doen.

 


 


Onze activiteiten bieden we aan met de steun van onze federaties: Sporta Federatie en RedFed