Drukke tijden voor opleiding redder

20/09/2020

Zoals je in een vorig bericht kon lezen is de cursus in Gent van start gegaan. De 26 deelnemers, het maximum aantal toegelaten, hebben vrijdag hun eerste lessen gevolgd. Via zoom konden zelf de mensen in quarantaine de volledige les meevolgen. Tegen begin december hopen we deze cursus af te ronden met het examen.

Maar dat was niet het enige. Begin dit jaar startte ook een cursus Hoger Redder in Zottegem. Daaraan deden ook 3 Aegirkes mee.

De coronacrisis heeft echter bij hen een bruske stop in hun cursus ingelast. Na een pauze van enkele maanden, konden de laatste lessen, met ook een update aan corona-maatregelen, pas enkele weken geleden heropstarten. Het examen dat normaal in april gepland stond, kon uiteindelijk gisteren doorgaan.

Gelukkig kon Aegir enkele weken geleden terug opstarten met de zwembad trainingen en konden de conditie en de technieken verder aangescherpt worden. De afstanden waren geen probleem, want op de Blaarmeersen werd genoeg op lange afstand getraind. Het resultaat mag er dan ook zijn: voortaan mogen we 3 extra Aegirkes verwelkomen als redder.

Proficiat Chelsey, Elias en Jonas!

We hopen tegen eind dit jaar een nieuwe mail te mogen rondsturen met dit keer een ganse reeks namen met nieuwe Aegir redders erin.

 


 


Onze activiteiten bieden we aan met de steun van onze federaties: Sporta Federatie en RedFed