Aegir is klaar voor de zomer: training op Blaarmeersen

30/06/2021

Beste leden

Ondertussen zit ons zwembadseizoen er vanavond op. Tijd voor de openwatertrainingen in Blaarmeersen.

Ten opzichte van vorige zomer, werden enkele puntjes aangepast in het protocol:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Enkel als de trainer aangeeft dat het mondmasker mag afgezet worden, of bij het in het water gaan, mag het masker afgenomen worden.
 • Wie toch niet aanwezig kan zijn, maar zich heeft aangemeld, wordt gevraagd zich via de website af te melden. Dit om wachten bij start van training, of hoeveelheid materiaal zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op de aanwezigheden.
 • Wil je zwemmen, zorg dan voor je eigen zwemboei. (Zoek op google 'zwemboei voor open water', en je zal veel keuze krijgen bij bv Bol.com, Decathlon en allerhande andere shops)
 • We willen even stilstaan bij wat het betekent voor onze zwemmers/redders die deze zomer terugkeren van vakantie. 

  Omdat Aegir in geen geval wil bijdragen aan een heropflakkering van het coronavirus, leggen wij de volgende maatregel op voor mensen die terugkeren uit een rode of een oranje zone. 

  Mensen die terugkeren uit een rode zone of oranje zone mogen 14 dagen niet komen trainen

  We beseffen dat deze maatregel vergaand is maar gezien de stijgende trend bij de delta-variant, vragen we aan alle leden die deze zomer op vakantie gaan om hun verantwoordelijkheid op te nemen.  

Door de coronacrisis en de daarrond genomen maatregelen, zullen de trainingen echter iets anders verlopen dan jullie gewend zijn. Zo moesten al onze redders een aangepaste bijscholing volgen waar de nieuwe protocollen en veiligheidsvoorschriften aangeleerd werden én werd door de club extra (ontsmettings)materiaal aangekocht om jullie veiligheid te garanderen! Daarnaast hebben we echter ook jullie hulp nodig: om de trainingen ordelijk en veilig te laten verlopen, is het noodzakelijk voorafgaand aan de training via dezelfde link als voor de zwembadrrainingen aan te geven dat je komt.

Komen bv ouders/grootouders mee kijken, dan moeten ook deze personen (met naam) aangemeld worden via mail aan info@aegir-gent.be 

Om de opmaak van deze planning mogelijk te maken, zal de aanmelding telkens de dinsdagavond voorafgaand aan de training afgesloten worden. Wil je je verzekeren van een plaatsje op de training, moet je deze dus zeker op tijd aanmelden! Omdat het soms kan gebeuren dat de boards om logistieke redenen niet op de Blaarmeersen geraken, vragen we jullie begrip voor eventuele wijzigingen in het programma.

Ten slotte vragen we jullie om stipt op de training aanwezig te zijn, zodat we in groep de verplaatsingen richting kleedkamers en strand kunnen maken. Neem zeker ook het protocol hieronder door, zodat we de trainingen zo veilig mogelijk kunnen laten verlopen.

De kleedkamers zijn momenteel nog niet bevestigd, hou daar rekening mee. De training zelf verhuist van het publiek strand naar het sportstrand (beetje meer richting duiktrap).

We behouden ons afspreekpunt: 19:25 aan de ingang van het standgebouw.

We hopen vele (onder mondmaskers bedekte) gezichten binnenkort terug te kunnen zien!

____________________________________________________________

TL;DR:

 • Zomertrainingen op de Blaarmeersen
 • Extra maatregelen (ontsmetting materiaal, …) voor jullie veiligheid
 • Inschrijven verplicht invullen voor dinsdagavond en afmelden indien belet
 • Neem bijgevoegd veiligheidsprotocol zeker door
 • 14 dagen niet komen trainen, na verblijf in oranje of rode zone
 • Mondmasker niet vergeten meebrengen en dragen
 • 19:25, afspraak aan strandgebouw

____________________________________________________________

Groeten van jullie favoriete bestuur


 


Onze activiteiten bieden we aan met de steun van onze federaties: Sporta Team en RedFed